sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Imperiumia tekemässä

Löysin toden teollakin Anttilasta tuossa muutama viikko sitten J.W. Rinzlerin toimittaman kirjan The Making Of The Empire Strikes Back! Juokale, kun on oiva opus!
Netistä olin jo kerennyt tarkkailemaan useidenkin sivustojen antia, että josko tätä löytyisi hieman halvemmalla kuin se $50-80 (tai mitä siitä nyt milloinkin pyydettiin). Löysin sen sitten sopuhintaan ihan kotomarkkinoilta.


Tiesin mitä odottaa sillä olin tilannut kirjasarjan esikoisen, The Making Of Star Wars jo yli vuosi sitten. Olenkin sen jo kahlannut läpi pariinkin otteeseen. Sanotaan kuitenkin näin, että se kiehtova pikkutieto ja tekninen data mitä ekassa niteessä viljeltiin, sai kaverikseen Empiressä mielettömän määrän tuotantokuvia ja muuta Star Wars-fanille vastustamatonta illustraatiota. 


Kommentoin tässä nyt vain pintapuolisesti tämän 372-sivuisen järkäleen sisältöä - lupasinhan jo tuossa joitakin aikoja sitten jyräyttää ilmoille suuren Star Wars-aiheisen postauksen. Se ei siis ole tämä. Stay tuned, baby!

Me Star Warriorithan tiedämme, että osa Hoth-planeetan kohtauksista kuvattiin niinkin lähellä kuin Norjan Finsessä. Olisipa ollut muikeaa olla paikalla muutaman vuoden ikäisenä katsastamassa tilanteet (ja siinä samalla neuvoa vähän poikia, että miten homma hoidetaan). Eniwei, kirja tietää kertoa että Suomestakin tultiin etsimään sopivia kuvauspaikkoja. Oli kuulkaas hieman siistiä törmätä Finland-sanaan kirjaa plärätessäni.


Toinen omalla kohdallani valtaisaa mielenkiintoa herättänyt tiedonjyvänen oli se, että David "Dark Sith-Lord" Prowsen vaimosta tuli uudestisyntynyt kristitty kesken kaiken. Sillä välin kun Dave hoiteli Darth Vader-bisneksiään, hänen vaimonsa asteli uskovan polkuja. Kirjan mukaan se loi pieniä haasteita haidän avioliitolleen. Toivottavasti he selvisivät siitä. Almighty is God!

Eipä tässä tämän hurjempaa tällä kertaa. Jos törmäätte tähän tai siihen aiempaan Wars-opukseen, niin suosittelen kaivamaan kuvetta ja vähän äkkiä sittenkin! Making Of Star Wars kertoo 70-luvun alkuperäishaastattelujen vääristämättömin sanoin siitä mutkikkaasta vuosia kestäneestä operaatiosta tehdä yksi elokuvahistorian mahtavimmista pätkistä. Making Of Empire jatkaa samoilla jalanjäljillä. Nyt vain odottelemaan Jedin Paluusta samanlaista puhelinluetteloa.

Olen puhunut! Olkoon Voima täällä bittiavaruudessakin mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti